Presse 2018-09-05T12:16:26+00:00

C&B Systemers digitale rejse fremtidssikres:

VIA EQUITY ERHVERVER EJERANDEL

Producenten af forretningskritiske softwaresystemer til danske ejendomsmæglere, C&B Systemer A/S, sælger pr. 4. september 2018 en majoritetsejerandel til den ATP og PFA ejede kapitalfond VIA equity.

Dermed accelererer C&B Systemer nu virksomhedens massive digitale udviklingsproces og tilføres både signifikant knowhow og økonomiske muskler til at udbygge virksomhedens markedsledende position yderligere.

Med VIA equitys investering professionaliseres C&B’s bestyrelse derudover i endnu højere grad. VIA equity ved Benjamin Kramarz indtræder i C&B’s bestyrelse, mens grundlægger Bjarne Hansen efter 40 år i bestyrelsen udtræder. Ledelsen af C&B overtages af nuværende strategidirektør og anden generation i den familieejede virksomhed, Tina Ørholm, som også fortsat vil være medejer sammen med Thomas Hansen.

Ny CEO, Tina Ørholm, glæder sig til samarbejdet med VIA equity:

”Igennem mere end tre årtier med konstant innovation og udvikling på vores felt har vi fastholdt en markedsledende rolle med fuld fokus på at udnytte digitaliseringens enorme potentiale i tæt samarbejde med vores kunder. Nu tager vi næste skridt, og jeg er overbevist om, at vi med VIA equitys unikke indsigt og erfaring både kommer til at konsolidere vores position som markedsleder og føre vores kunder sikkert ind i den nye digitale tidsalder for bolighandler. Med denne milepæl og vores nye og endnu mere professionaliserede ejerstruktur er C&B’s udviklingsmuligheder endeløse – til gavn for både kunder, medarbejdere og partnere”, siger Tina Ørholm.

Partner i VIA equity, Benjamin Kramarz, uddyber:

– ”I VIA equity har vi specialiseret os i at indgå IT-partnerskaber, og med vores store erfaring på netop dette område er vi overbeviste om, at vi kan bidrage betydeligt til at udvikle C&B’s i forvejen stærke forretning yderligere. Vi er imponeret over C&B Systemers ledelse og medarbejderes evne til at spotte innovative digitale tendenser og omsætte dem til løsninger til et marked i rivende udvikling. Tilmed uden at give køb på en i branchen uhørt høj kundeloyalitet. Det vidner om, at vi har valgt rigtigt, og vi glæder os til fremadrettet at indfri C&B’s potentiale sammen med ledelsen og de dygtige medarbejdere”, udtaler partner hos VIA equity, Benjamin Kramarz.

C&B Systemer udvikler branchens bedste IT-systemer til danske ejendomsmæglere. Virksomheden understøtter alle processer i forbindelse med køb og salg af fast ejendom samt ejendomsmæglernes salgsfremmende opgaver. C&B’s markedsledende position er et resultat af en dedikeret medarbejderstab med brancheviden og et nært samarbejde med virksomhedens kunder og mæglerbranchen generelt. C&B modtog i 2016 Dagbladet Børsens Gazelle-pris.

VED SPØRGSMÅL KONTAKT:

Tina Ørholm – telefon 43323343 – email: tina@cb.dk
Benjamin Kramarz – telefon 21749278 – email: bek@viaequity.com

OM C&B SYSTEMER

C&B bliver grundlagt i 1978 af Bjarne Ulrich Hansen og en partner. Siden 1982 har C&B udviklet software til den danske ejendomsmæglerbranche.

C&B beskæftiger i dag 60 medarbejdere og har hovedsæde i Taastrup.

VIA equitys investering er et naturligt næste skridt i et generationsskifte i C&B, der startede i 2009, hvor Tina Ørholm og Thomas Hansen blev medejere i fællesskab med deres far, stifter Bjarne Hansen.

OM VIA EQUITY

VIA equity er en førende kapitalfond i Norden med fokus på teknologi og servicevirksomheder. VIA equity Fond I K/S, Fond II K/S og Fond III K/S er alle med en bekræftet kapital på DKK 1 milliard (dvs. DKK 3 milliarder i alt). Den investerende VIA equity Fond III K/S har PFA og ATP som ligeværdige investorer med over 99% af den samlede kapital. Den resterende kapital er investeret af medarbejderne i VIA equity a/s. VIA equity a/s er administrationsselskab for fondene.

VIA equity er det, man med et teknisk ord kalder for en multi-stage kapitalfond; dvs. fonden investerer både i meget store selskaber og i mindre og mellemstore virksomheder. Samtidig er VIA equity mere fokuseret på bestemte industrisegmenter end mange af kapitalfondskollegaerne i branchen.

Historisk har VIA equity bl.a. investeret i software, internet, teknologi, energi- og service-selskaber. Eksempler på nuværende og solgte software- og IT-selskaber inkluderer bl.a. Adra Software AS, KMD A/S, Adform ApS, ePocket Solutions AS, DDD Retail A/S, Projectplace AB, ComActivity AB, Dolphin Software AS, Frontmatec A/S, Daldata AS, Hostnordic A/S, UVData A/S, Conscia A/S, Nets A/S, Profit Software Oy og Mansoft A/S.

HISTORIE

C&B bliver grundlagt af Bjarne Hansen og Carsten Hansen – heraf navnet C&B. Carsten Hansen stopper i virksomheden i 1981.

C&B starter med at udvikle ejendomsmæglersystemer. Systemerne kører på små mikrodatamater med båndoptager som lager. C&B’s hovedformål har lige siden været at udvikle systemer til den danske ejendomsmæglerbranche.

Vi begynder at udvikle hjemmesider til ejendomsmæglere. I dag tilbyder vi brugervenlige Content Management Systemer, der er fuldt integrerede med C&B Systemet.

Thomas Hansen og Tina Ørholm bliver medejere samt indtræder i C&B’s direktion.

C&B ændrer fokus. Vi går fra at udvikle basissoftware til at indtage en strategisk position som ejendomsmæglernes samarbejdspartner. Vi begynder at fokusere på at hjælpe ejendomsmæglerne til at få en bedre forretning. Det er i disse år, der for alvor kommer skub i CRM-systemet og elektronisk dokumenthåndtering. Desuden tilbyder vi forretningsunderstøttende undervisning, mæglerservice og konsulentassistance.

Med etableringen af Mæglerservice bevæger vi os ud over IT-løsninger. Vi tilbyder nu personlig service og sagsbehandling til en den travle mægler.

C&B Systemer A/S, sælger pr. 4. september 2018 en majoritetsejerandel til den ATP og PFA ejede kapitalfond VIA equity.